Op  28 en 29 oktober j.l. kwamen de rijders van SSC de Graafschap zowel op de langebaan als in de marathon uit op hoog niveau.

Op zaterdag 28 oktober werd door Thijs Govers deelgenomen aan het NK Afstanden. Thijs kwam uit op de 500m en nam het in zijn rit op tegen zijn directe concurrent Niek Deelstra. Met een tijd van 35.96 reed Thijs voor het eerst een 35’er op Nederlandse bodem. Tevens verbeterde hij hiermee zijn persoonlijk record dat gereden was in Calgary, wat dus veel goeds belooft voor de rest van het seizoen! Voor complete uitslagen zie https://www.schaatsen.nl/bc/kpn-nk-afstanden-2018/startlijsten-en-uitslagen/.

 

Op 29 oktober stonden maarliefst 3 rijders van SSC de Graafschap in Groningen aan de start bij de Noord-Oost competitie van de Marathon. Mart en Jurre Nijhoff stonden hier al  vaker aan de start, Bart Kuitert maakte hier zijn marathondebuut. Mart behaalde hier een prachtige 5e plaats, Jurre werd keurig 17e. Bart heeft de marathon niet uitgereden, maar heeft toch 20 van de 60 ronden mee kunnen rijden. Uitslagen zijn te vinden op http://www.schaatspeloton.nl/database/uitslag.php?wedID=6480.

Share This