Over Ons

Onze Missie

Wij stellen ons tot doel, onze leden trainingsmogelijkheden te bieden om de schaats en skeelersport sport te beoefenen en zich hierin te bekwamen. Dit bereiken wij door het aanbieden van vele trainingsfaciliteiten gedurende het gehele jaar, voor alle niveaus, voor alle leeftijden.

Historie

De Schaats- en Skeelerclub de Graafschap is opgericht per 1 oktober 2015.

Het is een afsplitsing van de Schaatstrainingsgroep en IJsclub Lochem. De schaatstrainingsgroep kende al een aantal jaren leden afkomstig uit de omliggende gemeenten. Daarom is enkele jaren geleden het plan opgevat om het draagvlak van de trainingsgroep te vergroten door ook omliggende ijsclubs te benaderen om deze trainingsgroep te ondersteunen. De ijsclubs Laren, Ruurlo, Vorden, Zutphen en uiteraard Lochem hebben dit idee omarmd, hetgeen geresulteerd heeft in deze nieuwe vereniging.

De historie van de club gaat in feite terug naar 1967. Enkel jaren daarvoor gingen een aantal schaatsers droogtrainer als voorbereiding op het komende schaatsseizoen. Met de komst van een kunstijsbaan in Deventer in 1965 was men verzekerd van ijs gedurende de winter. Omdat de trainingen onder leiding van Ome Jan Bolt gegeven werden aan de voet van de Lochemse Berg lag het voor de hand een verbinding te leggen met de Lochemse IJsclub. Vanaf die tijd groeide het aantal leden en afhankelijk van nieuwe instroom schommelde het ledenaantal rond de zestig. Momenteel ligt het aantal wat onder dat niveau maar door samenwerking die er nu is ontstaan tussen meerdere natuurijsclubs hopen we weer te kunnen groeien.

Bestuur

Johan Pegge

Johan Pegge

Voorzitter

Johan is al vanaf 1980 lid van de Lochemse IJsclub en Schaatstrainingsgroep en mede initiatiefnemer van de oprichting van de SSC ”de Graafschap”. Gezien zijn ruime ervaring en enthousiaime heeft hij de functie van voorzitter ad interim op zich genomen.

Paul Bloem

Paul Bloem

Secretaris/ penningmeester

Paul is een tijdlang lid geweest van de schaatstrainingsgroep en kent als zodanig de schaatssport. Met zijn financiele achtergrond past de functie van secretaris / penningmeester hem uitstekend.

Esther Tanis

Esther Tanis

Secretaris licenties en traingskaarten

Ester is via haar kinderen in de schaatswereld terecht gekomen en zag het belang van juist en tijdig beschikken van trainingskaarten en licenties. Door haar doelgerichtheid en nauwgezetheid vervult zij deze functie op efficiente wijze.

Jan Visschers

Jan Visschers

Wedstrijdsecretaris

Jan is al sedert de oprichting van de trainingsgroep lid. Hij beschikt over een ruime ervaring en groot netwerk. Door zijn passie voor de sport en het schaatsen in bijzonder beheerst hij deze functie.

Eregalerij seizoen 2017-2018

Natuurlijk zijn we trots op alle resultaten van al onze leden het afgelopen seizoen. Iedereen reed PR’s, behaalde goede resultaten in eindklassementen en beleefde plezier aan het schaatsen. Enkele leden van onze club wisten echter wel hele bijzondere prestaties neer te zetten. Benieuwd? Kijk hieronder voor een overzicht!

Harry Pardijs

Wereldkampioen sprint M40 (3 en 4 maart, Moskou)

Nederlands kampioen 500m (10 februari, Groningen)

Renske Winters

Nederlands kampioen 500 en 1000m (Groningen, 10 en 11 februari)

2e plek eindklassement NK (10 en 11 februari, Groningen)

Clubkampioenen

Erin Albers en Harry Pardijs zijn op zaterdag 10 maart bekroond tot clubkampioenen van het seizoen 2017-2018.

Thijs Govers

Nederlands kampioen neo-senioren 500m (10 maart, Breda)

Mart Nijhoff

Eindzege Noord-Oost competitie Marathon (18 februari, Groningen)

Eindzege regio competitie Oost Marathon (25 februari, Enschede)

Samenwerking met natuurijsverenigingen

SSC De Graafschap werkt samen met een aantal regionale natuurijsverenigingen.

Ruurlo

Vorden

Zutphen

Share This